ناامیدی پس از سابقه ۲۲ ساله در بخش کارآفرینی /۳ سال معطلی برای کسب مجوز

ناامیدی پس از سابقه ۲۲ ساله در بخش کارآفرینی /۳ سال معطلی برای کسب مجوز

به گزارش مازندروز به نقل از خبرگزاری فارس از مازندران، امروز در استان متخصصان و نخبگان زیادی که اتفاقا کارآفرین هم هستند داریم، این متخصصان با اینکه عالم هستند عامل هم شده و می‌خواهند اندوخته‌های ذهنی خود را بر روی محیط واقعی پیاده کنند.

 کارآفرینی افراد متخصص که آگاهی علمی و تجربه را با هم دارند موضوعی است که باید مسؤولان به آن توجه ویژه داشته و این افراد را روی سر خودشان بگذارند.

 

 اگر امروز این افراد در سوابق خودشان، مقام برتر در پژوهش، محقق و نخبه علمی را دارند، نتیجه دارا بودن تخصص و تجربه در کنار هم است، کشور ما ظرفیت زیادی در بخش تولید دارد که باید پیرو کارآفرینی در چرخه عمل بنشیند.

سیدماکان موسوی دکترای اصلاح نژاد و ژنتیک در صنعت گوسفندداری و کارآفرین در این بخش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس ضمن تشریح برنامه‌ها و اهداف کاری خود از نحوه دریافت مجوزهای متعدد و مشکلات آن سخن گفت.

*ناامیدی پس از سابقه ۲۲ ساله در کارآفرینی 
سید ماکان موسوی دکترای اصلاح نژاد و ژنتیک گوسفندداری از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی اهل شهرستان جویبار مازندران، ۲۲ سال است که کارآفرین در این حوزه شده و ۴ کارگاه تولیدی دامپروری با هزار رأس گوسفند اصلاح نژادی دارد.

این کارآفرین به آموزش دانشجویان زیادی در بخش اصلاح نژاد و ژنتیک در محیط کار واقعی و اشتغال هشت کارمند بیمه شده و چندین کارگر در دامداری های زیر مجموعه در جویبار و سوادکوه مشغول است اما مشکلات بر سر راهش او را از هدفی که دارد به ورطه ناامیدی کشانده است.

*اصلاح نژاد گوسفند با هدف چندقلوزایی و دوباره‌زایی 

وی برای اولین‌بار طرح اصلاح نژاد گوسفند رومانوف کانادایی بوسیله لاپراسکوپی در گله و عملیات تلقیح را انجام داده است که خروجی‌اش چند قلوزایی و دوبارزایی گوسفندان است، همچنین رئیس صنف مرتع‌داران سوادکوه بوده و با هزار و ۷۱۷ مرتع دار در ارتباط است.

 این کارآفرین در گذشته مجوزهای کسب و کار را از سازمان جهاد کشاورزی دریافت کرده است و می‌گوید: در آن زمان تهیه مجوز به سختی امروز نبود، برای تمدید مجوزها اگر مقتدر باشیم ظرف ۶ ماه با هزینه کرد حدود ۶ میلیون تومان می‌توانیم مجوز کسب کنیم.

وی ادامه می‌دهد؛ اگر یک جوان بخواهد در بخش دام‌پروری به فکر کارآفرین شدن بیفتند باید با موضوع اجباری توسط نظام دامپزشکی در مورد در اختیار کردن دکتر دامپزشک دست و پنجه نرم کند که این موضوع یک کار بسیار غیر فنی و مانع تولید است.

*اجباری بودن دامپزشک متخصص در جریان کار کمرشکن است

وی تأکید دارد؛ از تولیدکننده و کارآفرین دلسوزتر به دام‌ها کسی نیست چرا که در صورت لزوم متخصصان را پای کار می‌آورد ولی اینکه بخواهد برای اخذ مجوز، آن هم شروع کار ۳۰ میلیون تومان برای هزینه و دستمزد دام‌پزشک در مدت سه سال برای هزار رأسوسفند پول کنار بگذارد کمرشکن است.

*ریز مشکلات کارآفرینان در بخش دامپروری

موسوی اضافه کرد: اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار برعهده اداره کار رفاه و تعاون اجتماعی است،نه برعهده نظام دامپروری، همچنین در مباحث اصلاح نژادی کسانی که سوادش را ندارند نباید دخالت کنند صاحب اتحادیه دامداران نباید نژادی خاص را در یک منطقه توسعه دهد.

‌*تلف کردن سه سال عمر برای اخذ یک مجوز! 

وی خاطرنشان کرد: صدور و قوانین واردات نژادها شکننده و بسیار سخت است، برای ورود نژادی از کانادا با تلاش سه سال از عمرم را صرف اخذ مجوز کردم، در صورتی که به وفور می‌بینیم نژادهای آلوده را با زدوبند وارد می‌کنند.

حرف پایانی؛ بنده  علاقه‌مندم تا ۲۰هزار رأس گوسفند اصلاح نژادی تولید کنم ولی شرایطش را ندارم، در هر استان هر استاندار باید کمیته‌ای از نخبگان تشکیل داده تا نسبت به رفع موانع تولید ‌اقدام و دستورات جدید را در ابلاغیه وارد کرده تا متولیان بخش تولید از این فرامین پیروی کنند.

اخبار مرتبط

افزایش ۳ درصدی نزاع در مازندران

جشنواره شاخه نبات در دانشگاه علوم پزشکی بابل

جشنواره هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد

0 نظر

ارسال نظر

capcha